Review: Philips LatteGo 3200

door | 6 dec, 2020 | Gadgets, Wonen

Philips LatteGo 3200 review

Toen wij gingen verhuizen, vonden we het tijd worden om ook ons koffiezetapparaat te vervangen. In het verleden hebben wij enkele Senso en Nespresso apparaten versleten, en nu vonden wij het toch echt tijd voor een verse bonen automaat. Maar waar begin je? Er zijn zoveel apparaten verkrijgbaar dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Eén van de vereisten was de mogelijkheid om cappuccino’s en latte’s te maken, maar ook een gewoon bakkie moest mogelijk zijn. Onze keuze is uiteindelijk gevallen op de Philips LatteGo. Inmiddels hebben wij de Philips LatteGo 3200 3 maanden in gebruik en het wordt tijd voor een review.

Ontwerp

Het ontwerp van de Philips LatteGo 3200 ziet er strak uit. Het water reservoir aan de zijkant is makkelijk eruit te halen en lekt niet. Ook het bijvullen van de bonen aan de bovenkant gaat soepel, bovendien zit hierin de knop verstopt om de grofheid van de maling in te stellen. Philips heeft de klep van het nieuwe reservoir de naam Aroma Seal meegegeven. De transparant plastic klep is voorzien van een rand van siliconen die het reservoir beter luchtdicht moet maken. Zo blijven de boontjes langer op smaak. Het kleine klepje is voor wanneer je voorgemalen koffie gebruikt. De “Steel look” is eigenlijk niets meer dan een stuk plastic, echter ziet dit er wel goed uit. Aan de onderzijde zit de lekbak en is makkelijk eruit te halen om te legen.

Het touch paneel, zonder scherm, geeft een duidelijk weer welke instelling koffie je wilt. Alle informatie is erop gedrukt en werkt het extreem goed. Hier hebben de ontwerpers van Philips echt enorm goed over nagedacht. De machine is snel en logisch te bedienen.

 

Melkkaraf

Wij hebben de versie gekocht met melkkaraf, er is ook een versie beschikbaar met een pijpje om melk op te schuimen. Dit was een van de redenen dat wij de Philips LatteGo 3200 hebben gekocht, wij wilde een makkelijke en snelle manier van melk op schuimen. De melkkaraf bestaat nog maar uit twee delen (dekseltje niet meegeteld). Door de twee delen tegen elkaar te klemmen, ontstaat een slangetje dat de melk van onder, naar boven transporteert. Daar komt het in een transparante stoomkamer terecht waardoor je het hele proces nu ook echt kunt zien. Wanneer de twee delen weer van elkaar worden gescheiden, kun je het geheel super gemakkelijk schoonmaken. Het karaf is misschien alleen wat klein, zeker als je meerdere latte’s achter elkaar maakt.

Philips LatteGo 3200 Schuim

Koffie bereiden met de Philips LatteGo 3200

De Philips LatteGo 3200 kan 5 verschillende soorten koffie bereiden. De gewone kop koffie, de espresso, americano, cappuccino en de latte macchiato. Vanaf het bedieningspaneel kun je de espresso, koffie en americano meteen als een dubbele laten uitvloeien. Omdat je een dubbele shot wilt of om 2 koppen tegelijk te maken. Wanneer je cappuccino of latte maakt kun je naar maar 1 kop tegelijk maken.

De cappuccino en de late macchiato lijken qua bereiding natuurlijk erg sterk op elkaar. Het is vooral een verschil in de hoeveelheid melk die wordt uitgeschonken, voordat de koffie de beker in gaat.

Alle bereidingen kunnen gemakkelijk en snel worden aangepast. Deze aanpassingen worden ook onthouden door de machine. Dus hoe sterk de maling moet zijn, hoeveel water je wilt gebruiken en hoe veel melk, alles is snel en gemakkelijk aanpasbaar. De sterkte van maling, hoeveelheid water en hoeveelheid melk (laatste alleen bij cappuccino en latte) worden weergegeven op het scherm met lampjes van 1 tot 3. Inmiddels roepen onze familie en vrienden de nummers van hun favoriete bak koffie: Latte 1-1-2 (licht maling, weinig water, medium melk).

Latte

Smaak

Uiteraard valt er over smaak niet te twisten, maar de Philips LatteGo 3200 kan 5 verschillende koffies klaar maken in diverse sterktes en instellingen. Het vinden van de juiste koffiebonen is een kwestie van uitproberen en proeven. Tipje: vraag bij vrienden en familie welke bonen zij gebruiken en uiteraard of je even mag proeven. Dan vind je sneller de bonen die bij jou passen. Zelf vinden wij de koffie heerlijk!

Schoonmaken

De schoonmaak van de Philips LatteGo 3200 stelt eigenlijk ook niet meer zoveel voor. Bijna alle onderdelen die vervuilen, zijn vaatwasserbestendig. De machine denkt ook na over de eigen reiniging. Wanneer het Aquaclean filter vervangen moet worden, krijg je een seintje van de machine. Wanneer een ontkalkingsprogramma nodig is, ook. Wanneer het koffie bakje vol zit, laat de machine het ook weten zodat je dit gemakkelijk kunt legen. Bovendien is het gros van de onderdelen van voor bereikbaar. Je hoeft dus niet de hele machine te verplaatsen om de onderdelen eruit te halen. Alleen het reinigen van de zetgroep vraagt net iets meer werk, maar zelfs dat is makkelijk.

Conclusie

Wij zijn erg tevreden met onze Philips LatteGo 3200. Het volautomatische apparaat is makkelijk in gebruik en onderhoud. De smaak vinden wij heerlijk, en ook vrienden en familie vinden de koffie lekker. Het enige min puntje is de kleine melkkaraf, deze had groter mogen zijn. Echter plaats je deze wel zo in de koelkast als er melk over is.

 

CoolBlue

 

Tags: Keuken | Koffie
Categorie: Gadgets | Wonen

0 reacties

Misschien vind je dit ook leuk:

Haal de herfst in huis

Haal de herfst in huis

Vaarwel warme zomerdagen en hallo herfst. De dagen worden korter, het weer wordt natter en de avonden langer. Hoog tijd dus om het buitenleven...

Lees meer
Trendy opbergmanden

Trendy opbergmanden

We kunnen er niet meer omheen, de opbergmanden in alle vormen, maten en stijlen. Op Pinterest is het item niet meer weg te denken! Je kunt er...

Lees meer
Hippe thuiswerkplek

Hippe thuiswerkplek

Net als vele van jullie heeft ook Hippe Mus meer vanuit huis gewerkt de afgelopen 2 jaar. Daar wij midden in deze pandemie zijn verhuisd, was er nog...

Lees meer
10x Hippe plaids

10x Hippe plaids

Een plaid is een handig woonaccessoire om je lekker warm te houden én een mooi item om warmte en sfeer in huis te creëren. Het is heerlijk om hem om...

Lees meer

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!