5 tips voor het beschermen van je telefoon

door | 4 dec, 2020 | Gadgets

telefoon hoesje

Hoe vaak zie je niet dat telefoons barst in het scherm hebben of dat er flinke krassen op het frame zitten? Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje en te telefoon uit handen laten vallen is gebeurd. Toch nog even de boodschappen uit de auto halen met je telefoon in je handen, of je telefoon meenemen terwijl je al een kop koffie, een rol koekjes en je fleece deken meeneemt nar de bank. We doen het allemaal. Hieronder vind je 5 tips voor het beschermen van je telefoon zodat deze net even wat langer mooi blijft.

Telefoonhoesje, telefoonhoesje en nog eens telefoonhoesje.

Het eerste wat je zou moeten doen is een goed telefoonhoesje kopen. Bij voorkeur eentje die van siliconen gemaakt is en een opstaand randje heeft. De smartphone van tegenwoordig hebben erg kwetsbare schermen en het opstaand randje geeft net even wat meer bescherming. Daarnaast is een hoesje en manier op je telefoon te personaliseren! 2 vliegen in klap!

Screenprotector

Er zijn telefoonfabrikanten die tegenwoordig een screenprotector al in de fabriek installeren, maar lang niet allemaal doen ze dit. Een goede kwaliteit screenprotector verlengt de levensduur van je scherm en voorkomt krassen. Ga voor eentje gemaakt van gehard glas voor het beste resulaat.

Vermijd water

Ondanks dat veel telefoons tegenwoordig waterproof zijn, zijn ze dat niet allemaal. Is die van jou dat niet? Vermijd dan water! Klinkt logisch toch? Maar er vallen regelmatig telefoons in de wcpot of water meegenomen naar de badkamer. Even scrollen terwijl je in bad ligt, en dan… oeps! Mocht je telefoon niet waterdicht zijn, maar je wilt deze toch in natte omstandigheden gebruiken, kan dan eens naar een waterdicht telefoonhoesje.

Kinderen en huisdieren

Okay, okay… schuldig! Ook ik geef mijn telefoon wel eens aan mijn 3-jarige om even een filmpje te laten kijken. Maar het komt regelmatig voor dat de kids telefoon late vallen of erger nog meer gaan gooien. Ook moet je opletten wanneer je huisdieren hebt. Even je telefoon op het randje van de tafel leggen, en de hond denkt dat dit en leuk speeltje is.

Laat ‘m niet vallen

Misschien wel de meest voor de hand liggende tip, maar toch, de meeste telefoons gaan kapot omdat mensen deze uit hun handen laten vallen. Dus stop je telefoon weg als je met boodschappen loopt, en wees bewust er bewust van waar je je telefoon laat.

Extra tip!

Mocht je smartphone ondanks deze tips toch kapot gaan, maar je wilt niet de hoofdprijs betalen voor een nieuwe telefoon? Overweeg dan eens een refurbished telefoon te kopen. Een uitgebreid artikel over refurbished telefoons kun je hier vinden.

 


Cover foto door: Grysell Alvarez on Unsplash

Tags: telefoon
Categorie: Gadgets

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook leuk:

10x warme fleece dekens

10x warme fleece dekens

Het is bijna winter! De temperatuur duikt s'nachts inmiddels als onder nul en het is ruiten krabben als je met de auto weg moet. De kou is misschien...

Lees meer

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!