Thee drinken om je warm te houden

door | 5 okt, 2022 | Keuken

thee drinken om warm te blijven

Tijd om op te warmen! In de herfst en winter is het tijd om je warm in te pakken en een kopje thee is daarbij ook een goede keuze: naast het verwarmen en hydrateren van het lichaam, kan het ook grote voordelen voor onze gezondheid bieden. Thee is een drankje bereid door bladeren, bloemen en wortels hun smaak los te weken en wordt meestal gemaakt met heet water. Elke variëteit krijgt een smaak die is gedefinieerd volgens de gebruikte verwerking, waaronder oxidatie, gisting en contact met andere kruiden, specerijen en fruit. Thee is de beste optie om jouw lichaam op te warmen en gezond te blijven, immuun voor ziekten.

Er zijn verschillende soorten thee, elk met zijn eigen voordelen, maar op de één of andere manier ook goed voor het lichaam. Hieronder een greep uit de verschillende soorten thee en hun potentiele werking.

Kamillethee – Kamille staat bekend om de kalmerende eigenschappen en dit wordt gestaafd met voorlopig bewijs. Het zou ook kunnen helpen bij PMS en bij hoge bloedlipiden-, bloedsuiker- en insulinewaarden.

Pepermuntthee – Pepermuntthee wordt van oudsher gebruikt om spijsverteringsklachten te verlichten. Onderzoek wijst uit dat pepermuntolie kan werken tegen misselijkheid, krampen en maagpijn.

Gemberthee – Gemberthee staat vooral bekend om de werking tegen misselijkheid en uit studies blijkt het daarbij inderdaad te helpen. Verschillende studies wijzen echter ook uit dat het kan bijdragen aan verlichting bij menstruatiepijn en dat het wellicht een gunstige werking heeft bij mensen met diabetes.

Hibiscusthee – Hibiscusthee kan bijdragen aan verlaging van hoge bloeddruk en afname van oxidatieve stress. Het moet echter niet samen met een diuretisch medicijn worden ingenomen of tegelijk met aspirine.

Rooibosthee – Rooibosthee wordt pas sinds kort wetenschappelijk onderzocht. Voorlopig bewijs suggereert echter dat rooibosthee de botgezondheid kan helpen verbeteren en dat het kan zorgen voor afname van het hartziekterisico, maar er is meer onderzoek nodig.

Rozenbottelthee – Rozenbottelthee bevat veel vitamine C en antioxidanten. De ontstekingsremmende eigenschappen kunnen zorgen voor afname van ontsteking en reumatische pijn. Uit studies blijkt ook dat rozenbottel veroudering van de huid tegengaat en zorgt voor afname van buikvet.

Passiebloemthee – Er zijn aanwijzingen uit onderzoek dat passiebloemthee de slaap kan bevorderen en angst kan remmen.

Er nog veel meer soorten thee, en thee drink je niet alleen omdat het gezond is maar vooral ook omdat het lekker is. Daarnaast warmt thee je ook heerlijk op! Wat is er nou lekkerder om na een stevige winterwandeling op de bank te ploffen met een kop thee?

 

Natuurlijk drink je thee uit je favoriete mok of beker. Mocht je deze nog niet gevonden hebben, of inspiratie nodig hebben voor je volgende gezellige thee date heeft Hippe Mus de leukste thee bekers, mokken en potten voor je op een rijtje gezet:

Tags: herfst | thee | warm | winter
Categorie: Keuken

0 reacties

Misschien vind je dit ook leuk:

Haal de herfst in huis

Haal de herfst in huis

Vaarwel warme zomerdagen en hallo herfst. De dagen worden korter, het weer wordt natter en de avonden langer. Hoog tijd dus om het buitenleven...

Lees meer
Trendy opbergmanden

Trendy opbergmanden

We kunnen er niet meer omheen, de opbergmanden in alle vormen, maten en stijlen. Op Pinterest is het item niet meer weg te denken! Je kunt er...

Lees meer
Hippe thuiswerkplek

Hippe thuiswerkplek

Net als vele van jullie heeft ook Hippe Mus meer vanuit huis gewerkt de afgelopen 2 jaar. Daar wij midden in deze pandemie zijn verhuisd, was er nog...

Lees meer
10x Hippe plaids

10x Hippe plaids

Een plaid is een handig woonaccessoire om je lekker warm te houden én een mooi item om warmte en sfeer in huis te creëren. Het is heerlijk om hem om...

Lees meer

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!