Hippe Trend: Haal groen in huis

door | 12 mrt, 2022 | Wonen

planten in huis

Planten staan natuurlijk prachtig in je interieur! Voor ieder interieur en iedere kamer is er wel een plant te vinden. Kamerplanten kunnen je interieur helemaal tot leven brengen. Naast dat planten trendy zijn, hebben ze nog meer voordelen zoals een verbetering van luchtkwaliteit en kunnen leiden to stressvermindering. Ook kunnen planten de akoestiek is de kamer verbeteren. In deze post lees je meer over de voordelen planten in huis hebben.

Schone Lucht

Alle planten helpen om de luchtvochtigheid in je woning op peil te houden. Varens zijn hier met name goed in. De graslelie minimaliseert de allergenen in de lucht. Een kamerplant filtert de lucht en zorgt voor schone lucht in huis. De CO2 wordt omgezet in zuurstof en dat is weer goed voor mens en dier. Schone lucht zorgt ervoor dat je beter kunt slapen, je beter kunt concentreren en minder vaak hoofdpijn hebt. De schone lucht helpt ook tegen een verstopte neus. De reden hiervoor is dat planten zorgen voor een verhoging van de luchtvochtigheid en het aantal stofdeeltjes laten afnemen.

Betere akoestiek

Kamperplanten zorgen voor een betere akoestiek in je huis. Hoe groter de planten en bladeren, hoe beter het geluid kan worden geabsorbeerd. Een groep van meerdere planten bij elkaar of een planten muur werken het beste. Zet planten in de hoek of naast wanden, dit werkt beter dan in het midden van een ruimte.

Planten verminderen stress

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat planten helpen stress te verminderen. In een huis met veel groen voel je je ontspannen en vrolijk. Dit kan zelfs een positieve invloed hebben op je bloeddruk en je algehele gezondheid.

Meer concentratie door groen

Een relaxte sfeer en gezonde lucht zorgen dus voor een betere gemoedstoestand, maar ook voor een betere concentratie en productiviteit. Het is aangetoond dat mensen die werken en leven in een omgeving met planten een beter geheugen hebben.

Potten voor al dat groen

Wanneer je overtuigd bent geraakt dat je planten in je huis wil hebben, dan wordt het tijd om de juist pot uit te zoeken. Hieronder hebben wij een overzicht van de hippe potten die wij tegen kwamen:

Categorie: Wonen

0 reacties

Misschien vind je dit ook leuk:

Haal de herfst in huis

Haal de herfst in huis

Vaarwel warme zomerdagen en hallo herfst. De dagen worden korter, het weer wordt natter en de avonden langer. Hoog tijd dus om het buitenleven...

Lees meer
Trendy opbergmanden

Trendy opbergmanden

We kunnen er niet meer omheen, de opbergmanden in alle vormen, maten en stijlen. Op Pinterest is het item niet meer weg te denken! Je kunt er...

Lees meer
Hippe thuiswerkplek

Hippe thuiswerkplek

Net als vele van jullie heeft ook Hippe Mus meer vanuit huis gewerkt de afgelopen 2 jaar. Daar wij midden in deze pandemie zijn verhuisd, was er nog...

Lees meer
10x Hippe plaids

10x Hippe plaids

Een plaid is een handig woonaccessoire om je lekker warm te houden én een mooi item om warmte en sfeer in huis te creëren. Het is heerlijk om hem om...

Lees meer

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!