Iedere jaar presenteren de techreuzen van deze wereld weer de beste telefoon ooit. Vijf maal sneler, drie maal scherper, maar ook veel maal duurder. Telefoons boven de €1000,- zijn nu eerder regel dan uitzondering. Maar is er dan geen manier om een recent model goedkoper te krijgen, zonder opgelicht te worden op marktplaats? Jazeker, die is er. Kijk eens naar een refurbushed telefoon.
Wat is een refurbished telefoon?
Wanneer je mensen vraagt wat ze vinden van een refurbished telefoon, hoor je vaak dat ze denken dat er iets mis is met de telefoon omdat deze goedkoper is dan een gloednieuwe telefoon. Echter is het tegendeel waar. We zouden ze eigenlijk tweede kans telefoons moeten noemen. Ja, de telefoons zijn eerder verkocht geweest en retour gestuurd, maar de reden van retour loopt nogal uiteen. Zo kan het zijn dat het toestel toch niet beviel, te groot, te klein, etc. Ook komen er veel toestellen retour vanuit de zakelijke markt. Toestellen die door bedrijven zijn aangkocht, maar nooit gebruikt zijn. Een deel van de toestellen zijn retour gestuurd omdat hier daadwerkelijk wat mis mee was, bijvoorbeeld een gebroken scherm of gebarsten behuizing. Al deze telefoons worden nagekeken, gerepareerd en als refurbished telefoon verkocht.
Voordelen van een refurbished telefoon
Het grootste voordeel is uiteraard de lagere prijs voor een recent toestel, maar er zijn meer voordelen naast goede prijs-kwaliteitverhouding;
- Milieuvriendelijke; telefoon die anders op de vuilnisbelt hadden beland krijgen een nieuw leven
- Hoge kwaliteitseisen; de telefoons zijn uitvoerig gecontroleerd voor ze weer verkocht worden.
- Garantie: Aanbieders van refurbished telefoons geven vaak al gauw 2 jaar garantie op een toestel.
Okay top, maar let ik op bij de aanschaf van een refurbished telefoon?
Het belangrijkste is dat je eerst je budget vaststelt en welke telefoon je graag zou willen. Daarna is het goed om op de volgende zaken te letten:
- Check de aanbieder: Heeft de aanbieder goed reviews? Kun je ze bellen? Vaak kun je met een beetje gezond verstand al zien met wat voor verkoper je te maken hebt.
- Check de garantie: smartphonefabrikanten en verkopers geven vaak een garantie bij aankoop, dit doet een verkoper van refurbished telefoons ook!
- Lees goed wat de aanbieder bedoelt met “lichte gebruik sporen” of “als nieuwe”. Tussen de aanbieders verschilt die nogal.
- Retourneren: Kun je de telefoon retourneren en je geld terug krijgen als het toestel toch niet bevalt?
Als laatste tip: Als het te mooi om waar te zijn klinkt, dan is het dat vaak ook! Gebruik je boeren verstand.
Coverfoto door freestocks on Unsplash
0 reacties