De leukste ipad apps voor peuters en kleuters

door | 30 nov, 2020 | Kinderen

De wereld waar wij in leven speelt zich steeds meer digitaal af en ook kinderen hebben dit ondekt. De helft van alle direjarigen speelt al regelmatig op een tablet, maar niet alle spelletjes zijn geschikt voor kinderen. Of erger nog, de apps zijn overladen met reclames of in app aankopen. Hippe Mus heeft een overzicht van de leukste iPad apps voor je samengesteld. Sommige zijn gratis, andere betaald.


Zappelin

Kinderen van twee tot zes jaar leren spelenderwijs met hun favoriete Zappelin-vriendjes in deze gratis app van NPO Zappelin. Kijk filmpjes, speel met Ollie, maak de mooiste tekeningen en zing mee met Fenna.

Leeftijd: 2+

Download: NPO Zappelin


LEGO® DUPLO® WORLD

LEGO®️ DUPLO® WERELD zit boordevol speelideeën met een open einde en bevat dieren, gebouwen, leuke voertuigen en treinen om de verbeelding en creativiteit van je kind te inspireren door te leren.Je kind kan ieder verhaaltje verkennen om te ontdekken waar het over gaat, hoe alles werkt en – natuurlijk – om ermee te spelen! Kinderen kunnen ook bouwwerken bouwen met behulp van 3D-stenen, die hun creativiteit stimuleren. Elke activiteit richt zich op belangrijke leerdoelen voor peuters en kleuters.

Leeftijd: 2-5 jaar

Download: Lego Duplo


Jokie

De Jokie app is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 2 jaar, maar door aanwijzingen van de vertelstem en extra animaties ook leuk voor iets oudere kinderen. De acht verschillende spelletjes zorgen voor eindeloos speelplezier. De spelletjes zijn bovendien eenvoudig in gebruik, interactief en zitten boordevol extra animaties, muziek en geluidseffecten. De app is volledig Nederlands gesproken en geheel reclamevrij.

Leeftijd: 2+

Download: Jokie


Woezel & Pip – In de Tovertuin

De app is speciaal ontwikkeld voor de doelgroep van 2-6 jaar. Educatie door entertainment is een belangrijk uitgangspunt geweest bij het maken van de app. Bezoek de Tovertuin en Woezel, Pip en al hun vriendjes. In een prachtig vormgegeven interactieve wereld kun je kiezen uit 5 interactieve spellen.

Leeftijd: 2-6 jaar

Download: Woezel & Pip – in de Tovertuin


PLAYMOBIL Kinderziekenhuis

PLAYMOBIL Kinderziekenhuis van PLAYMOBIL® is een app voor iPhone, iPad en iPod touch met iOS versie 7.0 of hoger, geschikt voor kinderen met leeftijden vanaf 4 jaar. Bewijs je medische vaardigheden doorheen 12 minispelletjes en ontvang nieuwe uitrusting of ziekenhuispersoneel als beloning.

Leeftijd: 4+

Download: Playmobil Kinderziekenhuis


Tips!

De genoemde iPad apps hierboven zijn slechts een greep van alles wat er te spelen is door je kind, er zijn er heel veel meer. Hier nog wat tips:

  • Kijk naar de Pegi score – dit is de leeftijdsclassificatie van een app
  • Beoordeel de inhoud – Eerst zelf even testen voordat je kinderen er mee spelen
  • Gratis of betaald? Gratis apps hebben vaak reclame of in-app aankopen
  • Kijk wie de ontwikkelaar is. Lego en Playmobil hebben leuke apps zonder reclame

Cover foto door Patricia Prudente on Unsplash

Tags: apps | ipad
Categorie: Kinderen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook leuk:

10x warme fleece dekens

10x warme fleece dekens

Het is bijna winter! De temperatuur duikt s'nachts inmiddels als onder nul en het is ruiten krabben als je met de auto weg moet. De kou is misschien...

Lees meer

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!