Luxe fotolijstjes wand hack

door | 4 mrt, 2022 | Wonen

Hoe gaaf is zo’n wand vol met fotolijstjes! Het geeft echt sfeer, zeker op een grote wand. In onze woning wilde wij dit graag zeker nadat wij de woonkamer weer eens anders gezet hadden. De wand waar voorheen de TV stond, was nu wel erg leeg. Na even online zoeken kwamen wij er achter dat een wand met 8 lijsten toch aardig in de papieren ging lopen. In deze post laten wij je zien hoe je op een voordelige manier toch een luxe wand kan creëren.

Wand lay-out

Wij hebben online gezocht naar een lay-out die ons aanstond, dit kun je makkelijk zelf doen via Pinterest of Instagram. Wij kwamen uit op het volgende:

  • 2x fotolijst 50×70
  • 4x fotolijst 30×40
  • 2x fotolijst 21×30

Natuurlijk kun je dit zelf helemaal naar wens en behoeft aanpassen.

fotolijstjes wand

Foto’s zoeken

Nadat wij tevreden waren met de lay-out zijn wij op zoek gegaan naar sfeer foto’s en afbeeldingen om de lijstjes te vullen. Natuurlijk kun je ook je eigen foto’s gebruiken, maar wij wilde graag een bepaalde sfeer krijgen in onze woning. Zo begon onze zoektocht. Je kunt natuurlijk in Google zoeken naar afbeeldingen, maar deze zijn vaak van een te lage resolutie. Ook heb je te maken met de rechten van de foto.

Er zijn echter websites waar je rechtenvrije foto’s kunt downloaden in hoge resolutie, hier onder een lijstje:

Zelf hebben wij de meeste van Unsplash gehaald. Alle afbeeldingen die wij mooi vonden hebben wij in map op de computer gezet en na wat sorteren hebben wij de mooiste op onze zwart-wit laser printen geprint, gewoon om ze naast elkaar te leggen en onze uiteindelijke keuze te maken.

Posters printen

Nu komen wij dan aan bij de echt hack! Wij hebben de foto’s als posters laten afdrukken bij postergigant.nl. Hier kun je posters laten drukken op eigen formaat, vanaf €2,50 per stuk. Wij hebben uiteindelijk voor iets dikker papier gekozen, maar betaalde nog maar €26,50 voor alle posters inclusief verzendkosten.

Fotolijstjes kopen

Wij hebben gekozen voor simpele fotolijstjes, welke wij bij leenbakker.nl besteld hebben. Wij wilden graag zwarte lijstjes omdat dit goed bij ons interieur past. Uiteraard kun je voor iedere lijst gaan in maten die hebt uitgekozen.

Budget

Wanneer wij dit kant-en-klaar gekocht zouden hebben dan hadden wij ongeveer het volgenden uitgegeven:

  • 50×70 – €24,95 x2 = €49,90 + Kosten lijst
  • 30×40 – €14,95 x4 = €59,80 + Kosten lijst
  • 21×30 – €9,95 x2 = €19,90 + Kosten lijst

Totaal €129,60 + Kosten lijst

Wat wij daadwerkelijk hebben betaald:

  • Posters via postegigant.nl: €26,50 (kan al voor €17,50 bij iets dunner papier)
  • Lijsten via Leenbakker.nl: €59,89

Totaal: €86,39

Op het moment van kopen waren de lijstjes niet in de aanbieding, maar houd de website in de gaten want er zijn wel regelmatig aanbiedingen. Ook kun je bij de Action kijken voor goedkope lijsten.

Fotolijstjes bestel je makkelijk via Leen Bakker

Hippe tip!

Gebruik Tesa plak spijkers om makkelijk de fotolijstjes op te hangen zonder te hoeven boren!
Categorie: Wonen

0 reacties

Misschien vind je dit ook leuk:

Haal de herfst in huis

Haal de herfst in huis

Vaarwel warme zomerdagen en hallo herfst. De dagen worden korter, het weer wordt natter en de avonden langer. Hoog tijd dus om het buitenleven...

Lees meer
Trendy opbergmanden

Trendy opbergmanden

We kunnen er niet meer omheen, de opbergmanden in alle vormen, maten en stijlen. Op Pinterest is het item niet meer weg te denken! Je kunt er...

Lees meer
Hippe thuiswerkplek

Hippe thuiswerkplek

Net als vele van jullie heeft ook Hippe Mus meer vanuit huis gewerkt de afgelopen 2 jaar. Daar wij midden in deze pandemie zijn verhuisd, was er nog...

Lees meer
10x Hippe plaids

10x Hippe plaids

Een plaid is een handig woonaccessoire om je lekker warm te houden én een mooi item om warmte en sfeer in huis te creëren. Het is heerlijk om hem om...

Lees meer

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!