Bamboe – Duurzaam en trendy

door | 4 mrt, 2022 | Wonen

Bamboe is hot! Een van de trends van de laatste jaren zijn bamboe meubels en accessoires, welke ook dit jaar niet kunnen ontbreken. Het natuurlijke materiaal staat mooi in elk interieur.

Duurzaam

Bamboe is erg duurzaam omdat het erg snel groeit en snel kan worden geoogst. Het is een grassoort met een groeisnelheid van enkele millimeters tot tientallen centimeters per dag. Ook de doorsnede van de (holle) stengels kunnen variëren van een millimeter tot vele centimeters. Door de hardheid van de stengel wordt vaak gedacht dat bamboe hout is, maar het is verhout gras.

In Azië wordt het al eeuwenlang gebruikt om de meeste uiteenlopende gebruiksvoorwerpen van te maken, zoals bijvoorbeeld meubels, vloeren, muziekinstrumenten, speelgoed, kommetjes en eetstokjes. De stevigheid van bamboe maakt het zelfs mogelijk om er huizen mee te bouwen.

Het is dus niet alleen stijlvol, maar ook beter voor het milieu!

Bamboe bos

Bamboe in de keuken

Bamboe wordt ook veelvuldig gebruikt wordt in de keuken. Eigenlijk staat het materiaal in elke ruimte erg goed. Keukengerei hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Ook zijn er diverse potten en bakken te koop. 

 

zeller keukengerei set 7-delig

via VT Wonen

Bamboe bestekbak

Bamboe lampen

Wat dacht je van een super gave lamp aan de muur? Deze lampen geven een hip effect op de muur wanneer ze aan staan. Combineer met een Philips hue lamp en je kunt deze ook nog eens op afstand bedienen. 

good&mojo kalimantan wandlamp s

Via VT Wonen

Bamboe wandlamp

Bamboe in de tuin

Uiteraard doet bamboe het ook erg goed in de tuin. Een klein balkonnetje leuk je gemakkelijk op met een bamboe tafel en bankje. Tevens is het licht gewicht zodat je het ook gemakkelijk kan verplaatsen.

Bamboe in de tuin

Waar te koop?

Tegenwoordig verkopen vele winkels bamboe meubels en accessoires. Kijk hier voor het overzicht bij VT Wonen en Leen Bakker.

Tags: Trends
Categorie: Wonen

0 reacties

Misschien vind je dit ook leuk:

Haal de herfst in huis

Haal de herfst in huis

Vaarwel warme zomerdagen en hallo herfst. De dagen worden korter, het weer wordt natter en de avonden langer. Hoog tijd dus om het buitenleven...

Lees meer
Trendy opbergmanden

Trendy opbergmanden

We kunnen er niet meer omheen, de opbergmanden in alle vormen, maten en stijlen. Op Pinterest is het item niet meer weg te denken! Je kunt er...

Lees meer
Hippe thuiswerkplek

Hippe thuiswerkplek

Net als vele van jullie heeft ook Hippe Mus meer vanuit huis gewerkt de afgelopen 2 jaar. Daar wij midden in deze pandemie zijn verhuisd, was er nog...

Lees meer
10x Hippe plaids

10x Hippe plaids

Een plaid is een handig woonaccessoire om je lekker warm te houden én een mooi item om warmte en sfeer in huis te creëren. Het is heerlijk om hem om...

Lees meer

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!