De leukste koffiekopjes

door | 7 mrt, 2022 | Keuken, Koffie

Koffiekopjes en mokken, daar heb je er nooit genoeg van! Voor elke type drank is er een ander passend kopje:  normale kopjes voor bakkie pleur, chique koffiekopjes voor de visite, cappuccino kopjes voor prachtige latte art en espressokopjes met exact het juiste formaat voor een pittige espresso. Die wil je toch gewoon allemaal hebben?

Welke soorten kopjes zijn er?

soorten koffiekopjes

Zoveel soorten koffie, zoveel soorten koffiekopjes. Iedere soort koffie heeft eigenlijk zijn eigen kopjes, om de smaak en ingrediënten het beste tot zijn recht te laten komen. Natuurlijk kun je een espresso uit een mok drinken (laat de Italianen het alleen niet horen), maar dan zal je kopje zwarte goud wel snel koud zijn. Het spreekt voor zich dat een cappuccino niet in een espresso kopje past. Daar naast heeft het iets gezelligs om je gasten koffie te serveren in het juiste kopje. Wij hebben hieronder een selectie gemaakt van de meest gangbare koffiekopjes.

 

Espresso kopjes

Espresso is een bescheiden kopje koffie dat is gezet middels een eigen karakteristieke methode. Om espresso te maken wordt heet water onder hoge druk door een kleine hoeveelheid gemalen koffie geperst. Espresso heeft een sterke, krachtige smaak welke relatief kleine hoeveelheid wordt geserveerd (30ml water). Bovendien kun je de kopjes ook gebruiken voor Ristretto, welke maar 15ml water heeft met dezelfde hoeveelheid gemalen koffie.

Cappuccino kopjes

Er wordt veel tijd gestoken in het zetten van de perfecte cappuccino. De juiste boon en beste melk wordt uitgekozen. Aan het uitzoeken van een goed kopje voor de cappuccino wordt minder aandacht besteed, dit is echter net zo belangrijk is. Kies bijvoorbeeld voor een kopje waarvan de binnenkant mooi egaal rond is, zodat melkschuim beter blijft liggen en jouw koffie nog beter smaakt.

Koffiekopje

Misschien wel het meest gedronken in Nederland, een “gewoon” bakje koffie. Ondanks dat dit gewoon is, betekent het nog niet dat de koffie is een gewone beker moet zitten. Een koffiekopje heeft een inhoud van ongeveer 125ml en een koffie mok een inhoud van 150ml.

Latte macchiato kopjes en glazen

De Latte macchiato is naast de cappuccino ene veel gedronken koffie. Een goede latte macchiato bevat duidelijke lagen van melkschuim, koffie en melk. De verhouding is als volgt: ¾ melk en ¼ koffie. Het liefst wordt deze koffie in een glas geserveerd, zodat je de lagen koffie en melk goed kan zien. De kopjes en glazen hebben over het algemeen een inhoud van 350ml.

Lees ook eens onze review over de Philips Espresso machine hier. Geniet van je koffie!

Foto credit:Coffee vector created by freepik – www.freepik.com

Tags: Koffie
Categorie: Keuken | Koffie

0 reacties

Misschien vind je dit ook leuk:

Haal de herfst in huis

Haal de herfst in huis

Vaarwel warme zomerdagen en hallo herfst. De dagen worden korter, het weer wordt natter en de avonden langer. Hoog tijd dus om het buitenleven...

Lees meer
Trendy opbergmanden

Trendy opbergmanden

We kunnen er niet meer omheen, de opbergmanden in alle vormen, maten en stijlen. Op Pinterest is het item niet meer weg te denken! Je kunt er...

Lees meer
Hippe thuiswerkplek

Hippe thuiswerkplek

Net als vele van jullie heeft ook Hippe Mus meer vanuit huis gewerkt de afgelopen 2 jaar. Daar wij midden in deze pandemie zijn verhuisd, was er nog...

Lees meer
10x Hippe plaids

10x Hippe plaids

Een plaid is een handig woonaccessoire om je lekker warm te houden én een mooi item om warmte en sfeer in huis te creëren. Het is heerlijk om hem om...

Lees meer

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!