De leukste koffiekopjes

door | 7 mrt, 2022 | Keuken, Koffie

Koffiekopjes en mokken, daar heb je er nooit genoeg van! Voor elke type drank is er een ander passend kopje:  normale kopjes voor bakkie pleur, chique koffiekopjes voor de visite, cappuccino kopjes voor prachtige latte art en espressokopjes met exact het juiste formaat voor een pittige espresso. Die wil je toch gewoon allemaal hebben?

Welke soorten kopjes zijn er?

soorten koffiekopjes

Zoveel soorten koffie, zoveel soorten koffiekopjes. Iedere soort koffie heeft eigenlijk zijn eigen kopjes, om de smaak en ingrediënten het beste tot zijn recht te laten komen. Natuurlijk kun je een espresso uit een mok drinken (laat de Italianen het alleen niet horen), maar dan zal je kopje zwarte goud wel snel koud zijn. Het spreekt voor zich dat een cappuccino niet in een espresso kopje past. Daar naast heeft het iets gezelligs om je gasten koffie te serveren in het juiste kopje. Wij hebben hieronder een selectie gemaakt van de meest gangbare koffiekopjes.

 

Espresso kopjes

Espresso is een bescheiden kopje koffie dat is gezet middels een eigen karakteristieke methode. Om espresso te maken wordt heet water onder hoge druk door een kleine hoeveelheid gemalen koffie geperst. Espresso heeft een sterke, krachtige smaak welke relatief kleine hoeveelheid wordt geserveerd (30ml water). Bovendien kun je de kopjes ook gebruiken voor Ristretto, welke maar 15ml water heeft met dezelfde hoeveelheid gemalen koffie.

Cappuccino kopjes

Er wordt veel tijd gestoken in het zetten van de perfecte cappuccino. De juiste boon en beste melk wordt uitgekozen. Aan het uitzoeken van een goed kopje voor de cappuccino wordt minder aandacht besteed, dit is echter net zo belangrijk is. Kies bijvoorbeeld voor een kopje waarvan de binnenkant mooi egaal rond is, zodat melkschuim beter blijft liggen en jouw koffie nog beter smaakt.

Koffiekopje

Misschien wel het meest gedronken in Nederland, een “gewoon” bakje koffie. Ondanks dat dit gewoon is, betekent het nog niet dat de koffie is een gewone beker moet zitten. Een koffiekopje heeft een inhoud van ongeveer 125ml en een koffie mok een inhoud van 150ml.

Latte macchiato kopjes en glazen

De Latte macchiato is naast de cappuccino ene veel gedronken koffie. Een goede latte macchiato bevat duidelijke lagen van melkschuim, koffie en melk. De verhouding is als volgt: ¾ melk en ¼ koffie. Het liefst wordt deze koffie in een glas geserveerd, zodat je de lagen koffie en melk goed kan zien. De kopjes en glazen hebben over het algemeen een inhoud van 350ml.

Lees ook eens onze review over de Philips Espresso machine hier. Geniet van je koffie!

Foto credit:Coffee vector created by freepik – www.freepik.com

Tags: Koffie
Categorie: Keuken | Koffie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Misschien vind je dit ook leuk:

10x Hippe plaids

10x Hippe plaids

Een plaid is een handig woonaccessoire om je lekker warm te houden én een mooi item om warmte en sfeer in huis te creëren. Het is heerlijk om hem om...

Lees meer
Oranje in huis, kan dat?

Oranje in huis, kan dat?

Oranje, onze trots! De kleur van Nederland, het koningshuis, van sport en spel. Wij Nederlanders krijgen er altijd een vrolijk en feestelijk gevoel...

Lees meer

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!