Ikea hacks – Uniek met een klein budget

door | 29 nov, 2020 | Wonen

Als je geen vermogen uit wilt geven aan nieuwe meubelen, maar je bent ook geen fan van de budget vriendelijke meubels die je bij al je vrienden en familie tegenkomt, dan zijn deze hacks iedeaal voor jou. Of het nu voor je slaapkamer, woonkamer of thuiskantoor is, je kunt de bestsellers van Ikea omtoveren tot unieke items die helemaal bij je interieur passen. En nog beter, met een beetje fantasie verander je ze in meubels waarvan iedereen vraagt; waar heb je die vandaan?

Uiteraard zijn deze hacks te gebruiken met huidige IKEA meubels, maar ook met iedere ander meubel stuk. En wat nog het beste is? Je hoeft geen doe het zelver te zijn!

Verf je barkrukken two-tone

Geef je houten barkruk een “dipped’ effect door ze in 2 kleuren te schilderen. Zorg ervoor dat je de barkruk goed schuurt en stofvrij maakt voor je gaat schilderen. Met een beetje schilderstape kun je de kruk afplakken op de gewenste hoogte.

 

Geef je bureau wat glamour en verf hem roze

Geef je thuiswerkplek een makeover en verf je bureau + stoel in metallic roze. Eerst even voor behandelen met een primer, latend drogen en dan verven met een metallic spuitverf. Uiteraard is spuitverf verkruigbaar in diverse kleuren. In de lokale bouwmarkt kunnen ze adviseren welke verf het best voor je project is.

 

Maak je eigen rotan lampenkap

Natuurlijke materialen zijn helemaal hot! Je kunt bij IKEA een simpele rotan mand kopen en deze tot designer lamp maken. De IKEA Snidad rotan maanden zijn hier ideaal voor. Verwijder de handvaten en verf deze in gewenste kleur met spuitverf. Boor een gat in de bodem van de mand en installeer de fitting.

Verf de speelgoed kast van je kids

De grenen Ivar kasten van IKEA zijn ideaal om te schilderen. Wees niet bang, wees creatief en creer de leukste kasten voor je kideren.

 

Nog een IKEA hack voor kids:

Met deze Ikea hack maak je de ultiemen werkplek voor je kinderen. Verf een vierkant op de muur en zorg dat je de IKEA wandplanken in de zelfde kleur verft. Dit maakt voor een leuk en speels effect.

Ieder kind zijn eigen plek

Zijn je kinderen altijd hun spullen kwijt net voor ze naar school moeten? Met deze IKEA hack maak je voor ieder kind zijn eigen opberg plek. Tip! Leg de avond voor dat ze naar school gaan alles klaar op de krukjes en je kunt genieten van je ochtend.

Tags: hacks | ikea
Categorie: Wonen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook leuk:

10x warme fleece dekens

10x warme fleece dekens

Het is bijna winter! De temperatuur duikt s'nachts inmiddels als onder nul en het is ruiten krabben als je met de auto weg moet. De kou is misschien...

Lees meer

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!